Search

Stomisykepleier

Vi er opptatt av god dialog med ditt sykehus. Er du nyoperert skal du bli henvist hos din stomisykepleier på sykehuset du ble operert. Er det noe som haster er du selvfølgelig velkommen til å bestille en time hos oss. Vi vil imdlertid sørge for at vi har god dialog med din stomisykepleier. Vi endrer ikke utstyr uten dialog med stomisykepleier.

 

Opplever du å få lekkasjer eller andre problemer etter mange år? Kroppen forandrer seg, huden blir tørr, og mindre elastisk. Vektoppgang eller andre fysiske endriger kan føre til at det utstyret du har vært fornøyd med ikke passer mer. Stomisykepleiere får god opplæring på samtlige tilgjengelige produkter, og vil hjelpe deg med å finne en god løsning sammen med deg.

 

I våre avdelinger i Oslo og Bærum kan alle våre kunder få kostnadsfri veiledning av stomisykepleier.

 

Ring for timebestilling

Når du kommer hjem

Etter et kirurgisk inngrep vil det naturlig komme mange spørsmål. Mange av disse får du besvart på sykehuset. Vår erfaring er at mye blir glemt, og det er først når man kommer hjem at spørsmålene kommer. Husk at din stomisykepleier på sykehuset har mye erfaring og kan svare på det meste. Er det noe du lurer på før du har time på poliklinikk kan du kontakte din Bandagist 1 foretning.

Hvor får jeg varer?

Det er ulik praksis på de ulike sykehusene, men på de fleste sykehus vil du få en liste over aktuelle bandagister/apotek i ditt nærområde. Sykehusene vil forskrive en resept til deg som du tar med deg til din lokale bandagist eller apotek. Husk at det er din resept, og du kan bestemme helt selv hvor du skal hente dine varer. Kompetansen rundt stomi varierer på hos de ulike apotek/bandagister varierer.

Oppfølging videre

Etter din operasjon skal du til oppfølgingstime hos stomisykepleier. Det pleier å skje mellom 3-6 uker etter operasjon. Videre oppfølging av stomisykepleier blir dere enige om på dette møtet. Husk at det er mye god hjelp å finne på NORILCO sine hjemmesider, her finner du også informasjon om likepersonstjenesten.

Lær mer..

Sjekk NORILCO sin hjemmeside for flere nyttige tips og erfaringer her...

Husk å ikke bestille for mange poser og plater første gang du får dine varer. Det er nemlig veldig vanlig å gå ned en størrelse når du har time hos din stomisykepleier. På den måten tenker vi både på miljøet, og sparer folketrygdens midler.