Search

Sexualitet og samliv

Før operasjon

Før en stomioperasjon vil man ha mange ulike spørsmål. Et kirurgisk inngrep kan påvirke vårt selvbilde, og kroppsoppfatning. Mange lurer på om man kan være sexuelt aktiv igjen, eller om man kan bære frem et barn. Dette er spørsmål mange ofte “glemmer” å ta opp når man er på sykehuset, eller kanskje det er for mye annen informasjon at det ikke er plass til mer..

Samliv etter operasjon

Hvordan vil min partner forholde seg til meg om posen min? Er din partner involvert i sykdomsforløpet fra start? Kanskje du og din partner skal ta en samtale sammen hos stomisykepleier. Din partner har kanskje også en del spørsmål rundt deres samliv.

En liten hemmelighet på magen?

Når skal man si det? Den lille hemmeligheten på magen? Vil det komme en naturlig anledning? Det er du som bestemmer når tiden er inne. Det er lett å skjule en stomipose når man har på klær, men på det tidspunktet du bestemmer deg for å være mer intim, er det ikke lenger like lett å skjule.

Lær mer..

Sjekk NORILCO sin hjemmeside for flere nyttige tips og erfaringer her...

Vet du hvor du kan finne informasjon om sex og samliv?

Den som leter finner..

  • Din stomisykepleier på sykehuset vil veilede deg og gi deg nyttige tips når tiden er moden.
  • Flere sykehus har sexolog hvor du og din partner kan få god hjelp
  • Det finnes flere sexologer i de fleste fylker hvor man kan betale for konsultasjon
  • Du kan henvende deg til Bandagist 1 Bærum for time hos sexolog

Visste du at det finnes flere ulike belter man kan bruke for å fiksere og/eller dekke til posen under intime situasjoner? Det finnes fine belter med blonder, og mer nøytrale enkle belter. Ring oss for mer informasjon.