Search

Hverdagen med stomi

Når du kommer hjem

Etter et kirurgisk inngrep vil det naturlig komme mange spørsmål. Mange av disse får du besvart på sykehuset. Vår erfaring er at mye blir glemt, og det er først når man kommer hjem at spørsmålene kommer. Husk at din stomisykepleier på sykehuset har mye erfaring og kan svare på det meste. Er det noe du lurer på før du har time på poliklinikk kan du kontakte din Bandagist 1 foretning.

Hvor får jeg varer?

Det er ulik praksis på de ulike sykehusene, men på de fleste sykehus vil du få en liste over aktuelle bandagister/apotek i ditt nærområde. Sykehuset/legen vil forskrive en resept til deg som du tar med deg til din bandagist eller apotek. Husk at det er din resept, og du kan bestemme helt selv hvor du skal hente dine varer. Kompetansen rundt stomi varierer hos de ulike apotek/bandagister.

Oppfølging videre

Etter din operasjon skal du til oppfølgingstime hos stomisykepleier på sykehuset du ble operert. Det pleier å skje mellom 3-6 uker etter operasjon. Videre oppfølging av stomisykepleier blir dere enige om på dette møtet. Husk at det er mye god hjelp å finne på NORILCO sine hjemmesider, her finner du også informasjon om likepersonstjenesten.

Lær mer..

Sjekk NORILCO sin hjemmeside for flere nyttige tips og erfaringer her...

Husk å ikke bestille for mange poser og plater første gang du får dine varer. Det er nemlig veldig vanlig å gå ned en størrelse når du har time hos din stomisykepleier. På den måten tenker vi både på miljøet, og sparer folketrygdens midler.

Bestilling av varer

  • Bestill dine varer i god tid før du går tom. Vi har ikke alle varer på lager, det kan derfor ta noe tid før dine varer er klare
  • Avtal henting i butikk eller hjemkjøring når du bestiller varer. Vi har faste dager vi kjører ut varer.
  • Ved mindre leveranser bruker vi forsendelse via post