Search

Hvem kan få næringsdrikker?

Blå resept?

Helfo kan gi stønad til næringsmidler ved medisinske tilstander/Diagnoser som er omtalt i blåreseptforskriften § 6. Du vil motta et vedtak om individuell stønad. Det er vedtaket SAMMEN med resepten som gir rett til stønad. Hvilke næringsmidler som er forhåndsgodkjent for stønad, er oppført i produkt og prislistene.

Hvordan få vedtak?

Legen din må sende en individuell søknad om stønad til næringsmidler på vegne av deg. Det er Helfo som vurderer om du kan få dekket utgiftene på blå resept. Når Helfo har mottatt søknaden vil du automatisk motta et SMS-varsel innen 2 virkedager. Saksbehandlingstiden hos Helfo er inntil 8 uker.

Hva passer for meg?

Når din søknad er godkjent og lege har forskrevet resept, må du ta med deg vedtaket til din Bandagist 1 butikk. Vedtaket skal vises hver gang du henter næringsmidler. I samarbeid med ernæringsfysiolog, lege eller Bandagist vil man kartlegge riktig næringsdrikk og mengde.

Lær mer..

Her vil du finne hele blåreseptforskriften hvis noe er uklart

Bestilling av næringsmidler

Bestill din ernæring

  • Du kan bestille varer for inntil 3 måneders forbruk. Hvis du har et tidsbegrenset vedtak kan du ikke bestille utover tiden vedtaket er beregnet til.
  • Snakk med våre dyktige medarbeidere om det er noe du lurer på, vi har ernæringsterapeut som gjerne veileder def!

Våre leverandører ønsker at du skal være fornøyd med dine næringsdrikker. Kanskje du kan få en vareprøve for å smake deg frem til produktet som passer deg. Husk å ikke bestille for mye første gangen, gjør deg kjent med anbefalte produkter først.