ÅPNINGSTIDER

 

Bandagist 1 Bærum

mandag - fredag kl.09-16

Torsdag kl. 09-17

lørdag kl.10-15

 

Tlf: 67 52 58 68

 

Bandagist 1 Oslo

mandag-fredag kl.09-16

Torsdag kl.09-17

lørdag stengt

 

Tlf: 21 42 47 48

 

 

Bandagist 1 Fredrikstad

mandag-fredag 09.30-16.00

torsdag 09.30-17.00

Lørdag 10-14

 

Tlf: 69 30 13 10

 

Bandagist 1 Trondheim

mandag-fredag  kl.10-17

lørdag stengt

 

Tlf: 72 55 56 40

 

Bandagist 1 Bodø

Kun timebestilling

Ring for avtale

 

Tlf 75 53 50 00

 

 

Bandagist 1 Harstad

mandag-fredag 09-16.30

Lørdag 10-14

 

Tlf: 77 00 17 50

 

 

Adressene finner du her...

 

 

 

 

 

Ordet stomi betyr munn eller åpning. Det er en kunstig kroppsåpning hvor tarm eller urinvei er ført ut til overflaten av huden grunnet en skade eller sykdom. En stomi vil ikke ha lukkemusklene som hjelper oss til å vite når vi skal på toalettet. Stomipasienter må derfor bære en pose på magen der urin eller avføringen samler seg.

 

Ved colostomi er tykktarmen lagt ut på venstre side av magen.

Ved ileostomi er tynntarmen lagt ut på høyre side av magen.

Ved urostomi er urinveiene lagt ut på høyre side av magen.

Ved nefrostomi  ligger stomien på vestre eller høyre side av ryggen. Her er det lagt inn et kateter i den ”dårlige” nyren for å avlaste, og sikre at all urin skilles ut.

 

Årsaker til Stomi..

Colostomi er den vanligste av stomitypene. I dag er ca 8.000-10.000 personer stomiopererte i Norge. Flere får midlertidige stomier i dag enn tidligere, det vil si at tarmen legges tilbake etter en gitt tid. Det er ulike årsaker som fører til at man får stomi. De vanligste årsakene er sykdommer i tarmkanalen, inkontinens og cancer.

 

Ulcerøs colitt:En kronisk betennelsessykdom med sårdannelser i tykktarmens slimhinne. Nedre del av tykktarmen blir hyppigst angrepet. Symptomer kan være vektreduksjon, diaré, blod i avføring.

Morbus Crohn (Crohns sykdom):Betennelsessykdom som kan angripe hele mage-tarmkanalen. Vanligst i nedre del av tynntarmen. Betennelsesreaksjonen angriper alle lag i tarmveggen. Symptomer kan være magesmerter, lett diaré, luftplager, feber og/eller vektreduksjon. Tendens til fistler.

Tykktarm- og endetarmkreft:Dette er en av de vanligste kreftformene i Norge i dag. Symptomer kan være smerter, slim, blod, vekslende avføring; perioder med diaré og forstoppelse.

Divertikler (utposninger på slimhinneveggen i tykktarmen):Hvis utposningene blir betente, blør, forsnevres eller perforeres, kan symptomene være feber, magesmerter, blødning.Urinblærekreft: Symptomer kan være blod i urin med eller uten blærebetennelse og/eller blærekatarr.

Inkontinens:Mangelfull eller total mangel på kontroll av urin/avføring. Kan ha forskjellige årsaker.

Traumer (skader) i mageregionen, for eksempel etter ulykker.

Stråleskader etter strålebehandling, medfødte misdannelser, fødselsskader.

 

Når du har fått stomi..

Lekkasje er noe mange sliter med. Årsakene til lekkasje kan være mange. Våre ansatte har kunnskap om produktene du trenger, slik at du kan føle deg trygg. Bandagist 1 har egen stomisykepleier med lang erfaring fra radiumhospitalet. Har du problemer med din stomi, kan du ta kontakt.

 

Lukt kan være spesielt plagsom for deg som er colostomioperert. Flere stomiposer har i dag kullfilter. Noen har dobbeltfilter som reduserer oppblåsingen av stomiposen og fjerner lukt mer effektivt. Vi hjelper deg med å finne stomiposer med dobbelt filter og luktfjernere som passer deg.

Sår og rødhet rundt stomien er noe alle med stomi kan oppleve. Sår hud kan være smertefullt og vi kan hjelpe deg å finne forebyggende produkter. Vår stomisykepleier vil hjelpe deg med å tilpasse produktene til din stomi. På den måten vil man unngå lekkasjer og sår hud.

 

Hos Bandagist 1 vil du finne alt av stomiutstyr. Vi har produkter til alle typer stomi; endelt system, todelt system, samt tilleggsutstyr som luktfjerner, tetningsringer, stomibelter, barriereprodukter med mer. Vi samarbeider med alle de store leverandørene på området slik at du skal kunne velge de produktene som passer best for deg. I butikken vil vi alltid ha et lager med en del produkter hvis det skulle haste. Alle varer du trenger bestiller vi samme dag, og har de på plass til deg dagen etter. Du kan velge selv om du vil hente varene selv, eller om vi skal bringe varene hjem til deg.