ÅPNINGSTIDER

 

Bandagist 1 Bærum

mandag - fredag kl.09-16

Torsdag kl. 09-17

lørdag kl.10-15

 

Tlf: 67 52 58 68

 

Bandagist 1 Oslo

mandag-fredag kl.09-16

Torsdag kl.09-17

lørdag stengt

 

Tlf: 21 42 47 48

 

 

Bandagist 1 Fredrikstad

mandag-fredag 09.30-16.00

torsdag 09.30-17.00

Lørdag 10-14

 

Tlf: 69 30 13 10

 

Bandagist 1 Trondheim

mandag-fredag  kl.10-17

lørdag stengt

 

Tlf: 72 55 56 40

 

Bandagist 1 Bodø

Kun timebestilling

Ring for avtale

 

Tlf 75 53 50 00

 

 

Bandagist 1 Harstad

mandag-fredag 09-16.30

Lørdag 10-14

 

Tlf: 77 00 17 50

 

 

Adressene finner du her...

 

 

 

 

Inkontinens er manglende kontroll på urin og/eller avføring. I dag er det ca 500.000 personer i Norge som opplever lekkasje av urin. Lekkasje kan forekomme i alle aldre, og oppstår ofte i forbindelse med svangerskap, fødsel, overgangsalder, alderdom, forstørret prostata og bruk av visse legemidler. Lekkasje kan også komme av ulike typer sykdommer eller medfødte misdannelser.

 

Symptomer

Vi skiller mellom fire ulike typer inkontinens: 

Anstrengelsesinkontinens (stressinkontinens) er lekkasjer når du for eksempel hoster, nyser, ler, trener eller løfter tungt. Forekommer hos både kvinner og menn. 

Hastverksinkontinens (urgeinkontinens) er plutselig behov for vannlating. Blæren slipper ufrivillig ut urin uten varsel på forhånd. Forekommer hos både kvinner og menn

Blandingsinkontinens:Kombinasjon av anstrengelses- og hastverksinkontinens.
 Drypplekkasjer:Dråpevis tømming av rest-urin på grunn av forstørret prostata

Avføringsinkontinens innebærer manglende kontroll på avføringen. Dette kan blant annet skyldes ulike sykdommer og følgeskader av operasjoner

 

Forebygging

Man kan forebygge urinlekkasje til en viss grad, ved å trene bekkenbunnen. Vi har gratis dvd til de som ønsker å få en innføring i hvordan man trener bekkenmuskulatur. Ved svangerskap og etter fødsel, er knipeøvelser veldig viktig. 

 

Behandling

Behandling av inkontinens vil variere etter hva som er problemet. Riktig og langvarig trening av bekkenbun kan redusere anstrengelsesinkontinens. Dette gjelder for både kvinner og menn. Det finnes ulike operasjonsteknikker og legemidler som kan redusere lekkasjer. Elektrostimulering kan også være et alternativ. Bandagist 1 anbefaler deg å a kontakt med din fastlege for å få full utredning av mulige behandlingsformer. 

 

Å leve med inkontinens

Unngå å innta for mye vanndrivende drikker som te, kaffe, og alkohol. Du kan forhøre deg med fastlegen din om medsinene du tar, er vanndrivende. Hos Bandagist 1 vil du finne produkter som er spesialtilpasset for deg med inkontinens. Vi er produktnøytrale, og har derfor et stort produktutvalg fra alle de store levrandørene. I butikkene har vi vareprøver på truseinnlegg, bind og bleier. Både for kvinner og for menn. Vi har eget samtalerom, hvor du kan få se på de forskjellige produktene og snakke med sykepleier med lang erfaring. Ønsker du å få dine produkter pakket nøytralt, gjør vi det. 

 

Alle inkontinensprodukter dekkes på blå resept, dersom lekkasjen har vart mer enn 3 måneder. Det er din fastlege som skriver ut resepten.