ÅPNINGSTIDER

 

Bandagist 1 Bærum

mandag - fredag kl.09-16

Torsdag kl. 09-17

lørdag kl.10-15

 

Tlf: 67 52 58 68

 

Bandagist 1 Oslo

mandag-fredag kl.09-16

Torsdag kl.09-17

lørdag stengt

 

Tlf: 21 42 47 48

 

 

Bandagist 1 Fredrikstad

mandag-fredag 09.30-16.00

torsdag 09.30-17.00

Lørdag 10-14

 

Tlf: 69 30 13 10

 

Bandagist 1 Trondheim

mandag-fredag  kl.10-17

lørdag stengt

 

Tlf: 72 55 56 40

 

Bandagist 1 Bodø

Kun timebestilling

Ring for avtale

 

Tlf 75 53 50 00

 

 

Bandagist 1 Harstad

mandag-fredag 09-16.30

Lørdag 10-14

 

Tlf: 77 00 17 50

 

 

Adressene finner du her...

 

 

 

 

Alle trenger næringstoffer for å leve. I noen perioder av livet vil det være vanskelig å ha et tilstrekkelig inntak av næringsstoffer

Næringsdrikker er drikker som tilfører kroppen ekstra næring når det er vanskelig å dekke kroppens behov gjennom vanlig mat. Næringsdrikker kan brukes som måltidserstatter eller som tilskudd til annen mat. En fullverdig næringsdrikk med fiber er et måltid. Næringsdrikker er de mest brukte ernæringstilskuddene, men vi har også andre produkter som supper, desserter og sondeernæring. Alle produktene er ulikt sammensatt og velges ut ifra kundenes behov.  Næringsdrikker leveres med ulik næringstetthet. Noen er fullverdige, som vil si at drikken kan erstatte vanlig mat, mens andre er tilskudd som brukes i tillegg til inntak av annen mat.

 

Symptomer

Ved underernæring er man ofte trøtt og kraftløs. Det kan oppleves tungt å gjøre enkle hverdagsaktiviteter som å reise seg, kle på seg, gå tur og omgås andre. Manglende appetitt er ofte et symptom. Pårørende kan ofte se en uforklarlig vektnedgang, at klokker og skjortekrager begynner å bli «romslige» og at den generelle allmenntilstanden er redusert. Ved å være bevist sin vekt tidlig i et sykdomsforløp, kan man raskere bremse utviklingen, og forhindre ytterligere vekttap. 

 

Behandling

Hos Bandagist 1 vil vi veilede deg til å finne de produkter som passer deg best. Ved behov kan du få uforpliktende konsultasjon med ernæringsfysiolog. Ved dårlig matlyst og/eller underernæring har vi ulike alternativer som kan være gunstige. Det er viktig at man kommer raskt i gang med eventuell behandling og inntak av næringsdrikker. Slik at kroppen får tilført viktige næringsstoffer og er bedre rustet til å takle behandling eller sykdom. 

 

Forebygging

For risikogrupper må man være ekstra oppmerksom på dårlig allmenntilstand og langvarig, alvorlig sykdom. Nedsatt matlyst er vanskelig å forebygge, men bruk av ernæringsprodukter kan forebygge vekttap. Under et behandlingsforløp er det viktig å være oppmerksom på vekten. Underernæring som følge av sykdom vil gi mangel på energi og viktige næringsstoffer. Dette kan føre til komplikasjoner og forverring av sykdomsbildet. Mange som er kronisk syke får i seg for lite proteiner. Vi har produkter som inneholder ekstra proteiner.

 

Hos Bandagist 1  har vi et spesielt godt utvalg av ernæringsprodukter. Vi har et tett samarbeid med alle de store leverandørene av ernæringsprodukter og kan tilby deg et utall av smaker, drikker med ekstra fiber eller protein, supper med ulike smaker, desserter og mye mer! 

 

Komplette, fullverdige næringsdrikker inneholder alt kroppen trenger av proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer, mineraler og sporstoffer. De kan være eneste næringskilde, forutsatt at de gis i tilstrekkelig store mengder (5 flasker om dagen). De fleste fullverdige næringsdrikker inneholder ca 400 kcal pr. 200ml flaske.

Fullverdige næringsdrikker for barn kan brukes som eneste næringskilde og inneholder alle næringsstoffer barn over 1 år trenger. Næringsdrikker for barn forbygger slapphet og vektnedgang ved ulike sykdomstilstander som for eksempel omgangssyke.

Klare næringsdrikker er best som måltidsdrikke. Inneholder proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler - ikke fett. Disse kan ikke være eneste næringskilde, men fungerer godt som et ekstra tilskudd til vanlig mat.

Sondeernæringer fullverdig, flytende ernæring som gis via en nesesonde eller en gastrostomiport på magen. Det finnes mange ulike typer og kan tilpasses den enkelte, behandlingen ivaretas av lege og ernæringsfysiolog.

Sykdomsspesifikke næringsdrikker er spesielt utviklet for å dekke behov ved forskjellige tilstander.

 

Ernæring på Blå resept

Dersom du har en lidelse som gir behov for dietetiske næringsmidler til spesielle medisinske formål, kan disse søkes dekket på blå resept. Ved søknad om å få næringsmidler på blåresept, må dette være anbefalt hos en speialist. Søknad sendes til helfo som fatter et vedtak. Fastlegen din, bør kjenne til denne prosedyren. Er du usikker, kan du kontakte oss, så vil vi veiliede deg for hvordan du skal gå frem.

Følgende tilstander gir næringsdrikker på blå resept:

▪   Kreft/immunsvikt eller annen sykdom som medfører så sterk svekkelse at næringstilskudd er påkrevd.

▪   Sykelige prosesser som affiserer munn, svelg og spiserør og som hindrer tilførsel av vanlig mat.

▪   Sykelige prosesser som affiserer mage eller tarm og som hindre opptak av viktige næringsstoffer.

▪   Stoffskiftesykdom (Metabolsk sykdom).

▪   Behandlingsrefraktær epilepsi.

▪   Laktose-,melkeprotein-intoleranse/-allergi hos barn under 10 år.

▪   Fenylketonuri (Føllings sykdom).